Online utbildning till MENTAL COACH - Uppnå dina drömmar om en ny karriär. Den nya utbildningen startar den 15 maj 2023

Vad hindrar dig att ta itu med att förverkliga din dröm resp. ditt mål att arbeta på deltid eller heltid som coach?

Behovet för coacher växer ständigt och coachingen är den näst snabbast växande bransch efter IT. Coachingen kommer att omsätta 365 miljarder Euro under året 2024 enligt Forbes. Det finns definitivt en ljus framtid för alla goda coacher.

Med denna utbildning kan inget mera stoppa dig från att förverkliga din dröm – så häng med!

– Anmäl dig genast och få tillgång till över 45 års erfarenhet inom coaching, verktyg, inspiration och tekniker att bli mental coach.

Vi har utvecklat en unik online utbildning till MENTAL COACH.

Du behöver inga förkunskaper. Du lär dig grunderna i coaching. Utbildningen innebär också en resa för dig själv när det gäller din personliga utveckling. Och vi kan redan idag lova dig att du inte kommer att vara samma person efter online kursen jämfört med idag.

Utbildningen består av totalt 22 moduler à 30 - 90 minuter i form av videor som du kan titta på när som helst när det passar för dig. Varje måndag kl.19-20.15 håller vi en live lektion där vi svarar på frågor, gör demos av olika coaching tekniken och framför allt så tränar vi på att coacha genom många olika övningar. Allt detta sker online. Det krävs ungefär 2-3 timmar ”egen studietid” mellan varje modul då ingår också frivilliga inlämningsuppgifter. 

Exempel på moduler i vår utbildning (totalt 22):

Självbild (räcker jag till för att kunna arbeta som coach) 

Våra psykologiska grundbehov och hur de påverkar mitt liv

Självförtroende

Självkänsla

Prestationspsykologi

Gruppcoaching

Par- och relationscoaching

Ledarskapscoaching

Psykisk ohälsa 

(och ytterligare 10 moduler)

Utbildningen avslutas med ett tentamen och ett slutarbete i form av ett konkret fall (förutsättningen är att du klarar av tentamen).

Det unika med kursen är just själva slutarbetet. Det består av ett konkret fall där du ”på riktigt” coachar ett företag, en avdelning, ett team eller ett enskild individ. Fallet är alltså inte fingerat utan ur ”verkliga livet” och ger dig därmed ett resultat och en värdefull referens som underlättar det för dig att komma i gång med din coach verksamhet direkt efter utbildningen. Du kan därmed dra nytta av vårt unika nätverk. Så om du själv bara vill så har du alla möjligheter att direkt börja arbeta som coach genast efter utbildning och avklarad tent.

Vad hindrar dig att förverkliga din dröm? Säkra din plats idag!

Vad tycker deltagare?

”För mig har det varit en utmaning och en möjlighet att delta i COACH UTBILDNINGEN. Utmaning för att att du ibland behöver röra dig utanför din ”komfort zon” och du behöver reflektera över ditt eget förhållningssätt till det vi går igenom under kursen. Samtidigt är det en möjlighet för du får en hel verktygslåda full med användbara verktyg! Du kan delta online och du får uppgifter och handledning under studiernas gång. Ett lyckat koncept! ”

— Tove Eklund-Hartman, Projektkoordinator i Södra Finland, Projekt vid Utbildningsstyrelsen/Regional tutorlärarverksamhet

“Jag har jobbat med ledarskap på olika nivåer i över 20 år och tog kursen för att själv utvecklas som ledare men också för att bättre kunna stödja andra att utvecklas. Kursen har gett mig konkreta verktyg jag hoppas få användning för inom ledarskapscoaching framöver.”

— Bob Karlsson, Rektor för Ekenäs högstadieskola

”Mina söndagar har varit mer än intressanta i höst och vinter och uppgifterna väldigt konkreta och rätt så krävande, vilket jag gillat. Jag känner mig redo att använda min kunskap både I mitt nuvarande jobb och för framtida projekt. Kursen har gett massor och jag kan varmt rekommendera den!”

— Nina Brännkärr-Friberg, Grundare för Projekt Liv

“Jag gick med på kursen för att lära mig mer om mig själv, utveckla mina kunskaper som arbetsgivare samt för att ha mer verktyg till att guida våra privatföretagare. Kursen är inte klar ännu men jag har redan fått mer verktyg än jag hinner använda just nu. Det betyder i praktiken att jag behöver gå om den - jag är ju själv i en annan fas om t.ex. ett år. Jag ger denna kurs tummen upp och rekommenderar alla att starta med bearbetningen av jaget.”

— Annika Rak, VD Cambridge Ohjelma Finland

“Jag är otroligt glad över att jag vågade hoppa på tåget som kommer föra mig mot min dröm. Det kommer aldrig den ”bästa tiden” för sådana stora förändringar och utmaningar! Jag har både varit rädd och tänkt ”jag hoppar av” men med facit i hand var det rätt beslut!

– Det som är imponerade av våra lärare, är att förutom en bra berättarteknik, att de delar med sig de framgångsrikaste verktygen. De guidar de dig genom en resa i din egen utveckling. Vi kan ej guida andra om vi inte gått och går igenom resan själva och förstår stegen.

För varje uppgift är möjlig och beroende av vilka ens egna rädslor är. Beroende på vilka tankespöken vi har, så reagerar vi olika mot de olika uppgifterna MEN varje uppgift har ett syfte, ibland ser man det efteråt och tänker: ”Såklart..”  

–Gör det och gör det inte halvdant, gör det helhjärtat och du kommer göra ditt livs resa, ja lovar!”

— Jeanette Helgas, Flygtrafikassistent och socionom studerande på Åland

Fakta om utbildningen:

Arrangör: JC Institute

Kursledare: Jeanette Szymanski (www.jeanette.fi) och Christoph Treier (www.treier.fi)

Omfattning: 70 timmar utbildning och därtill ett slutarbete i form av ett konkret fall (30 - 100 timmar fördelad över max. 1 år)

Tider: Kursen startar den 15 maj 2023 och hålls alltid på söndag kväll kl. 19. Uppehåll under juli månad och halva augusti.

Modulerna finns under hela kursen tillgängliga på en egen plattform för deltagarna.

Kursform: Online, med personliga samtal, videoinspelningar, demos, praktiska coaching övningar, Q & A, ljudfiler och skriv- och läsuppgifter. Deltagarna har ett gemensamt kommunikationsforum på Facebook (sluten grupp).

Skicka ett email till ct@treier.fi om du vill ha mer information eller säkra en plats för utbildningen!

Föregående
Föregående

Har du lekt med tanken att föreläsa?

Nästa
Nästa

Avskedsbrev